Bana neden yazıyorsun diyorsunuz. Yazmak sözünüz kesilmeden yapabileceğiniz tek konuşmadır.
Jules Renard

23 Mart 2010 Salı

Dokunulmazlıklar ve Anayasa Taslağı

TBMM'de haklarında suç duyurusu bulunan milletvekilleri ile ilgili  tam tamamına 608 dosya var. Adam başına bir dosyadan fazla. Bu dosyalar bir türlü işleme konulamıyor çünkü muhteremlerin dokunulmazlıkları var.

Ben de iddia ediyorum, Türkiye'nin ve hatta dünyanın hiçbir  yerinde, hiçbir meslek grubunda, hiçbir sosyal grupta, hiçbir gelir grubunda böyle bir rakam yoktur. Bunun sadece iki istisnası vardır: biri TBMM diğeri de hapishaneler. Ne acı değil mi?

Şimdi tablo bu iken iktidar partisi kendi başına hazırladığı ve bir garabet örneği olan taslağa neler koymuş ama dokunulmazlıkları pas geçmiştir. E bu beklenirdi zaten.

Şimdi mecliste transfer pazarı açılacak, BDP ve DSPye esasında hakları olan fakat iktidarın son koz olarak sakladığı % 10 barajının aşağı çekilmesi,  bağımsızlara ise gelecek seçimde seçilebilr yerler sözü verilecek. Bunun adı demokrasi, millet iradesi olacak. Göreceğiz. Yeter ki 367 için en ufak bir ümit sezsinler.

Bu olmazsa da bu defa referandumda oy kapma savaşları başlayacak ve Anayasa ile uzaktan yakından ilgisi olmayan, konuya en ufak katkısı olmayacak laflarla halkın aklını çelmeye çalışılacaklar. Bunu da göreceğiz.

Müneccim olmaya gerek yok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder