Bana neden yazıyorsun diyorsunuz. Yazmak sözünüz kesilmeden yapabileceğiniz tek konuşmadır.
Jules Renard

10 Şubat 2010 Çarşamba

Aynı gün yayınlanan iki haber

OLAY 1

Yer:
Hollanda'nın sahil kasabası Zierikzee'deki Protestan kilisesi


Olay:
"Olmayan bir Tanrı'ya İnanmak" adlı kitabın da yazarı olan kilisenin papazı Klaas Hendrikse pazar ayininde Tanrı'nın olmadığını söyler.


Olayın yorumu:
Şikayet üzerine konuyu inceliyen Zeeland Bölgesi Kilise Meclisi papazın görevinde kalmasına karar verir ve olayı şöyle yorumlar "Tanrı'nın olmadığını iddia etmek, teolojik tartışmanın bir parçasıdır. Böyle bir fikir, kilisenin temellerini zedelemez"


İşte bu tartışmanın en az görüldüğü din alanından bir gazete haberi.

 ***

OLAY 2

Yer:
TBMM; AKP Grubu Toplantı Salonu

Olay:
Recep Tayyip Erdoğan grup toplantısında konuşurken iki kişi pankart açarlar. Pankartta "Mersin- Sinop nükleer istemiyor-Greenpeace" yazar.

Olayın yorumu:
Eylemciler tartaklanıp karga tulumba salon dışına çıkarılırken RT Erdoğan olayı şöyle yorumlar: "Elinde iki tane paçavra ile gelecek ve Türkiye'nin nükleer enerjiden istifade etmesini provoke etmeye gayret edenlere biz bu ilkede prim vermeyiz. (düşük cümle aynen korunmuştur)

İşte bu da tartışmanın en çok görüldüğü, hoşgörünün en fazla  olması gereken kamu yönetimi alanından bir başka gazete haberi. Aynı gün.

***

Ben şimdi sormaz mıyım " Hani nerede o mangalda kül bırakmayan, boyuna tek taraflı demokrasi dersi veren aslan liberal demokratlar (!),  onların da bir yorumu yok mu?"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder